Waar lang voor is gewerkt, wilt u natuurlijk niet in korte periode zien verdampen. Op slechte beursdagen bijvoorbeeld. Met unieke strategieën beschermen wij onze beleggingsfondsen en daarmee het vermogen van onze klanten. Vermogen beschermen, dat klinkt toch defensief? We laten zien wat de effecten zijn van een goede beschermingsstrategie op het lange termijn rendement.

De lage rente en economische grilligheid maakt beleggers onzeker over de nabije toekomst en creëert de behoefte aan strategieën die rust en stabiliteit geven.

“Alle glorie begint met een goede verdediging”

Onze aanpak richt zich, naast het behalen van een aantrekkelijk rendement op de lange termijn, vooral op het beperken van verlies, en daarmee vermogensbehoud. Want voorkomen is beter dan genezen.

Een voorbeeld

U heeft 1.000 euro ingelegd en u verliest 50% op de beurs. Nu heeft u nog maar 500 euro. Om weer terug te komen op 1.000 euro moet u eerst 100% winst maken. Stel dat u in plaats van 50%, maar 10% op uw inleg verliest, dan hoeft u daarna niet 100% te groeien om het goed te maken, maar slechts 11%. De basis van een gezonde groei begint dus met een goede verdediging. Want hoe meer geld er in uw portefeuille blijft, hoe langer het rendeert.

bvgraph1

Tijd belangrijker dan de timing

Vooral als de beurzen erg beweeglijk zijn vragen veel mensen zich af wat een goed moment is om in te stappen. Helaas beschikt niemand over een glazen bol waarmee we de toekomst kunnen voorspellen. Belangrijker dan de juiste timing is de tijd die je je vermogen gunt om zich te ontwikkelen. Beleggen is een vermogensoplossing voor de lange termijn. Verliezen in een bepaalde periode worden door winsten op een ander moment gecompenseerd. Bovendien beperken wij met onze beschermingsstrategie deze verliezen. Hét voordeel van actief beheer.

Om de lange termijn effecten van beleggen te laten zien, schetsen wij hieronder een voorbeeld. In onderstaand voorbeeld ziet u de verwachte vermogensontwikkeling van een belegger die eenmalig 100.000 euro inlegt en jaarlijks 9.000 euro in een mix van aandelen en obligaties bij verschillende looptijden.

vb_graph1

Prognose Ostrica Totaal Profiel na kosten: Bron: Ostrica

Het instapmoment is voor de korte termijn van invloed op de vermogensgroei. De eerste heft van 2015 schoten de koersen omhoog, waarna in de tweede helft van 2015 het sentiment op beleggingsmarkten sterk verslechterde en beurskoersen wereldwijd sterk daalden. Wie op het hoogste punt is ingestapt onderviAndt hiervan op korte termijn meer hinder dan beleggers die al een tijdje bezig zijn. Door de tijd zal dit gecorrigeerd worden. Wilt u een vervelend gevoel over het instapmoment voorkomen, dan is gespreid inleggen een goede manier om het effect van het instapmoment te neutraliseren.

Als u geen of weinig verstand hebt van beleggen of geen tijd hebt om het allemaal zelf uit te zoeken, is het prettig als u beleggingsbeslissingen kunt uitbesteden aan een professionele belegger. Wij streven met actief beheer het gewenste rendement na en bewaken nauwkeurig de neerwaartse risico’s van beleggen. Zodat u onder alle omstandigheden het maximale uit uw belegging haalt.

Heeft u vragen in het algemeen of specifiek voor uw eigen portefeuille, neemt u dan gerust contact met ons op via email: info@ostrica.nl of telefonisch: 020 54 08 300. Ook zijn wij op werkdagen bereikbaar via de chat op onze website www.ostrica.nl.

Geplaatst door Ostrica

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s