De komende jaren moeten veel bezitters van een lijfrentepolis beslissen, wat er met het opgebouwde kapitaal moet gebeuren. De einddatum is namelijk in zicht en dan zijn er eigenlijk maar twee opties mogelijk. 

De eerste mogelijkheid is om het bedrag op een speciale spaarrekening te storten. Daar zit wel een voorwaarde aan. Periodiek wordt er een bedrag uitgekeerd als aanvulling op het pensioen. Nadeel  van deze spaarrente is de lage rente, die voortvloeit uit het aanhoudend lage-rente-beleid van centrale banken.

Veel polisbezitters willen liever een hoger rendement dan de huidige, ultra-lage rente. Beleggen is dan de enige overgebleven optie. Tot op heden leeft de gedachte dat daar een hoger risico tegenover staat. Maar daar begint verandering in te komen.

Nieuwe technologieën en software verbeteren de rekencapaciteit van computers en maken het mogelijk om grote databestanden te analyseren. Voorheen was het om praktische redenen onmogelijk dergelijke rekencapaciteit te creëren. Intussen zijn slechts een handvol vermogensbeheerders in staat om deze mogelijkheden in de praktijk toe te passen.

Ostrica heeft met deze nieuwe technologie een beschermingsstrategie ontwikkeld die in periode van stress ervoor zorgt dat de beleggingen bij Ostrica stabiel blijven en niet even hard mee dalen als de markt. Waar de beleggingen van veel vermogensbeheerders na de onverwachte uitkomst van de het Brexit-referendum en de Amerikaanse presidentsverkiezingen flink daalden, behaalden de beleggingen met de bijbehorende beschermingsstrategie van Ostrica juist een positief rendement.

Samen met het Luxemburgse Baloise heeft Ostrica de beleggings- & beschermingsstrategie beschikbaar gemaakt voor vrijvallende lijfrentepolissen en stamrechtuitkeringen; ongeacht in welke periode of onder wel fiscaal regime de lijfrentepolis is afgesloten.

Ostrica biedt in samenwerking met Luxemburgse verzekeraar Baloise een aan-de-zekerheid-van-sparen-grenzende beveiliging gecombineerd met een hoger rendement. Juist voor pensioenspaarders met een pensioenpolis, een unieke combinatie.

Luxemburg is de enige Europese lidstaat die via zijn wetgeving maximale bescherming biedt zonder dat hier een limiet aan is gesteld. De veiligheid van spaardeposito’s bij een Nederlandse bank is gegarandeerd tot € 100.000.- In Luxemburg bepaalt de wet dat tegoeden van verzekeringnemers aan geen enkel ondernemersrisico van de verzekeringsmaatschappij mag worden blootgesteld. Hierdoor is een aan-de-zekerheid-van-sparen-grenzende beveiliging te combineren met hoger rendement. Juist voor pensioenspaarders met een pensioenpolis, een unieke combinatie.

 

Geplaatst door Ostrica

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s