Niemand kan voorspellen hoe 2017 gaat verlopen. Wél kan met zekerheid gezegd worden dat de kans op politieke, economische en financiële turbulentie groter is dan ooit. Dat geldt voor zowel de VS, als voor Europa en de rest van de wereld.  Hieronder schetsen we onze visie voor de belangrijkste economische blokken. 

Verenigde Staten

In de Verenigde Staten wordt door vriend en vijand uitgekeken naar het beleid van president Trump. In Rusland en de Verenigde Staten zorgen onvoorspelbare leiders voor onzekerheid ten aanzien van handelspolitiek, economisch beleid en de aanpak van de financiële sector. Dat zorgt niet alleen voor geo-politieke spanning maar ook voor hogere kans op inflatie en de daarbij behorende rente in de Verenigde Staten.

Azië

In Azië is er voorlopig geen sluitende oplossing in zicht over de aanpak van de verschillende schulden bubbels in Japan en China. Dit zorgt voor terughoudendheid bij investeerders, wat weer leidt tot onzekerheid over de economische groei in die landen.

Europa

In Europa staan er verkiezingen in verschillende Europese landen op de agenda (waaronder Duitsland, Frankrijk en natuurlijk in ons eigen land). In die verkiezingen spelen thema’s een rol die de EU, zoals wij die kennen, kunnen ondermijnen. Dat maakt dat ook de grondvesten van de Europese economie (zoals de eenwording van de Europese markt, een gelijk speelveld voor bedrijven, het economisch beleid en de vorming van een financiël stelsel) onder druk komen te staan.

Dit zal terug te zien zijn op de financiële markten; de markt waarin beleggers opereren.

Het verleden toont keer op keer aan, dat particuliere beleggers moeilijk met dergelijke onzekerheden om kunnen gaan. Daarom is het in 2017 meer dan ooit van belang om een substantieel deel van het belegde vermogen te beschermen tegen de-per-definitie onvoorspelbaarheid van bovengenoemde turbulenties.

Door een brede onderlaag van uw vermogen met bescherming te laten beleggen, kunt u gerust zelf blijven beleggen met het topdeel van uw vermogenspyramide. Ostrica neemt niet het do-it-yourself beleggen voor haar rekening. Maar wel dat eerste; actief vermogensbeheer, gebaseerd op zelf ontwikkelde en geteste high tech data-analyses. Hierdoor komen beleggings- en beschermingsstrategieën naar voren die traditionele vermogensbeheerders niet kunnen bieden. Ostrica koppelt op die manier een aantrekkelijk rendement aan een relatief laag risico. Precies datgene waar beleggingsjaar 2017 om vraagt. Dat is wél zeker.

 

 

 

 

 

Geplaatst door Ostrica

One Comment

  1. […] Lees ook onze blog over de resultaten 2016 en Het antwoord op onzekerheid in 2017 is bescherming; met behoud van rendement  […]

    Like

    Beantwoorden

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s