Nederlanders verzekeren zich voor bijna alles. Maar niet tegen koersdalingen in de beleggingsportefeuille. Terwijl de technologie daar steeds meer mogelijkheden voor biedt .

Uiteraard verplicht de overheid ons te verzekeren tegen ziekte en blessures. Daarnaast moeten we ook onze auto, motor en scooter verzekeren. Bovenop deze verplichte verzekeringen, betalen Nederlanders vaak ook een premie voor de bescherming van het dak boven het hoofd (tegen brand, waterschade of inbraak). Voor de vakantiedagen in het buitenland worden er vaak nog eens extra verzekeringen gekocht. En mocht er dan tóch iets mis gaan, dan kunnen we aanspraak maken op onze verzekering voor rechtsbijstand. Afgezien van de eindeloze reeks aan verzekeringen voor zaken als een bril, het mobieltje of het huisdier. Uit onderzoek blijkt dan ook dat de Nederlander gemiddeld 4.090 euro per jaar aan verzekeringspremies betaald.

Dat lijkt in veel gevallen verstandig. Want de kosten van sommige schades kunnen dusdanig hoog zijn, dat betalen van een periodieke premie loont. Toch gek dat diezelfde Nederlanders deze bescherming niet zoeken voor, (misschien wel) hun belangrijkste bezit; de beleggingsportefeuille. Dit, terwijl de moderne technologie deze mogelijkheid wel biedt.

Waarom dus ook geen bescherming tegen hevige en onverwachte koersdalingen?

Wereldwijd zijn er  enkele vermogensbeheerders die de modernste technologische mogelijkheden gebruiken om het neerwaartse risico van een belegging af te dekken. Tot voor kort was de technologie nog onvoldoende ontwikkeld om dat gestructureerd te doen.

Ostrica behoort tot de selecte groep fintechbedrijven in het wereldwijde vermogensbeheer die risicogecontroleerd beleggen met succes uitvoeren.

Uit analyses van Ostrica komen beleggingen en strategieën naar voren, die de gevolgen van een waardedaling afvlakken, terwijl er tegelijkertijd wél geprofiteerd wordt van stijgende koersen. Op deze manier is de kans op rendement groter dan de kans op vermogensverlies. Dat is in tijden van onzekerheid over het Amerikaanse economische politiek, het monetair beleid in de EU, de stand van de Chinese economie en de aanpak van de Japanse staatsschuld, géén overbodige luxe. Uw vermogen is zéker meer bescherming waard, dan veel van de verzekeringen waarvoor u nu jaarlijks die 4.090 euro betaalt.

Geplaatst door Ostrica

One Comment

  1. […] toch nog rendement te halen op zijn geld, moet de teleurgestelde spaarder op zoek naar alternatieven. Wees gerust; die alternatieven zijn er. Banken en andere financiële instellingen bieden voldoende […]

    Like

    Beantwoorden

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s