Stel u het volgende voor. U weet zéker dat in 2017 tenminste drie panden in uw buurt schade oplopen door brand, water of inbraak. Ook gaan enkele omwaaiende bomen of uit de hand gelopen buurtruzies voor wat schade gaan zorgen. U wilt dan natuurlijk weten wélke huizen en kantoren dat gaat overkomen en hóe groot de schade wordt. Maar dat is helaas vooraf niet te voorspellen. Reden voor veel mensen om zich te beschermen tegen de kans op schade. Tot zover niks nieuws onder de zon.

Maar als we de drie panden vervangen door verkiezingen in Duitsland, Frankrijk en Nederland en de omgewaaide bomen zien als de bedrijven en banken die op omvallen staan, dan leest u wat er in 2017 op de financiële markten gaat gebeuren. Grote vraag is: Kunt u zich daartegen beschermen? Ons antwoord hierop is een volmondig ‘ja’. Maar dat positieve antwoord behoeft wel een toelichting.

Hoe goed je bezit ook beschermd is, die bescherming organiseren kost altijd een beetje moeite, een beetje tijd en soms een beetje geld. Zo is het ook met de bescherming van uw aandelen en obligatiebeleggingen. De politieke, economische en financiële onrust door verkiezingen, onvoorspelbaarheid van Donald Trump, het rentebeleid en allerlei andere ontwikkelingen die plaats zullen vinden, zouden in sommige gevallen kunnen leiden tot een waardedaling van uw beleggingsportefeuille. Door te kiezen voor een strategie van bescherming en rendement lukt het Ostrica om de dalingen significant te beperken. Dat heeft niet alleen het voordeel van een beperking van de verliezen. Het is namelijk zo dat aangezien de verliezen klein zijn, de portefeuille vanzelfsprekend ook weer eerder in de plus staat.

In 2016 hebben de fondsen van Ostrica een positief rendement gehaald, ondanks de Brexit, de onverwachte verkiezing van Donald Trump en de problemen rondom de Italiaanse banken. Genoeg redenen om deze strategie in 2017 weer toe te passen.

Lees ook onze blog over de resultaten 2016 en Het antwoord op onzekerheid in 2017 is bescherming; met behoud van rendement 

Geplaatst door Ostrica

3 Comments

 1. […] zichzelf méér kritische vragen te stellen over het de risico’s en hoe zich hiertegen te beschermen op de momenten dat zij hun geld willen […]

  Like

  Beantwoorden

 2. […] goedkoop kan zijn. Maar een actievere bemoeienis door de beleggingsportefeuille te laten beheren en beschermen door experts voorkomt dat indexbeleggen in tech-aandelen duurkoop […]

  Like

  Beantwoorden

 3. […] voldoende inzicht in de risico’s en vertalen ze die ook naar angst, terughoudendheid of bescherming. Uit de hierboven genoemde Fear & Greed-index blijkt dat de angst momenteel geen substantiële […]

  Like

  Beantwoorden

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s