Wat hebben kloonschaap Dolly, de Toyota Prius, de klapschaats en vermogensbeheerder Ostrica met elkaar gemeen? 

Het is dit jaar precies twintig jaar geleden dat deze destijds baanbrekende technologische ontwikkelingen het levenslicht zagen. Sindsdien heeft de techniek een enorme vlucht genomen. Technologie is in staat om een deel van het denken van de mens voor haar rekening te nemen. Steeds snellere computerchips, goedkoper wordende hardware en makkelijk te bedienen software zorgen er voor dat technologie door een groeiend aantal bedrijven omarmd wordt. Deze drempelverlaging voor het gebruik van tech, is in vrijwel alle delen van de economie terug te zien.

 

In de sportwereld heeft dit bijvoorbeeld geleid tot het gebruik van wearables (kleding met sensoren die op elk gekozen moment precies aangeven wat een sporter aan het doen is). In de logistieke keten worden steeds meer stukjes uitgevoerd door zelfdenkende transportsystemen. De zelfrijdende personenauto moet daarvan het high tech paradepaardje worden. In de zorg wordt gewerkt aan kleine stalen pilletjes met een medicinale stof, die pas open vouwen als het juiste wifi-signaal daartoe opdracht geeft. En ook in de financiële wereld wordt in toenemende mate gebruik gemaakt van technologie. In dat geval spreekt men van fintech, een verzamelnaam en afkorting voor technologisch innovaties en toepassingen op het gebied van financiële diensten.

Ostrica is een van de weinige vermogensbeheerders die technologie vanaf de eerste dag van haar bestaan omarmd heeft. In 1997 was dit nog een unicum; de stand van de technologie was destijds nog niet zo ver als vandaag. Zo waren er in het het geboortejaar van kloonschaap Dolly nog geen (big-)databestanden met relevante gegevens voorhanden. Ook was er geen software beschikbaar, die nodig is om beleggingsanalyses te maken en de beste strategieën door te rekenen.

Het heeft bij Maarten Zant en Hans Nibbering, oprichters van het eerste uur, destijds voor een hoop bloed, zweet en tranen gezorgd. Onder de vleugels van moederbedrijf Old Mutual moesten zij deze high tech toepassingen namelijk  volledig zélf ontwikkelen. Deze aanvankelijke achterstand is intussen een flinke voorsprong geworden. Want sinds het introductiejaar van Toyota’s eerste elektrische auto, heeft ook Ostrica kunnen bouwen aan eigen kennis, ervaring en verbetering van de beleggingsstrategieën.
In de piepjonge wereld van de high tech en de start ups mag 20 jaar gerust een eeuwigheid worden genoemd. En elk bijkomend jaar maakt die voorsprong alleen maar groter.

Dit geeft Ostrica een voorsprong op andere (Nederlandse) vermogensbeheerders die vooralsnog niet snel wordt ingelopen. Door steeds geavanceerdere zelf-ontwikkelde high tech toe te passen, weet Ostrica beleggingsstrategieën uit databestanden te halen die een unieke combinatie vormen van rendement en bescherming. Juist dat is wat de oprichters altijd al voor ogen hadden.

Toch is Ostrica niet stil blijven staan bij alleen vermogensbeheer. Want sinds de oprichting heeft Ostrica zich niet beperkt tot alléén vermogensbehoud, inkomen uit vermogen en substantiële vermogensgroei. Door vragen van klanten steeds weer serieus te nemen en daarin een rode draad te vinden, heeft Ostrica zich na de verzelfstandiging in 2007 verbreed. In 20 jaar tijd is Ostrica uitgegroeid tot een oplosser van de meest uiteenlopende vermogensvragen van klanten, financieel en pensioenadviseurs en alle andere geïnteresseerden. Daarmee is Ostrica net zo jong als kloonschaap Dolly, de Toyota prius en de klapschaats. Maar in de wereld van fintech en start ups is er geen vermogensbeheerder die kan bogen op meer ervaring en kennis.

Geplaatst door Ostrica

4 Comments

 1. […] Ostrica is een van de weinige bedrijven in de wereld die dat kan. Door middel van zelfontwikkelde high tech worden uit grote databestanden de beste beleggingen naar boven […]

  Like

  Beantwoorden

 2. […] nieuwste technologie van vermogensbeheerder Ostrica zorgt er voor dat een groot  deel van uw […]

  Like

  Beantwoorden

 3. […] technologie worden er dus minder vaak beleggingsverliezen geleden en die verliezen zijn ook kleiner (dan bij […]

  Like

  Beantwoorden

 4. […] technologie worden er dus minder vaak beleggingsverliezen geleden en die verliezen zijn ook kleiner (dan bij […]

  Like

  Beantwoorden

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s