U kunt het niet gemist hebben: de verkiezingen komen er aan. Maar liefst 28 partijen doen er mee. Een van de belangrijkste verkiezingsthema’s is uw en mijn pensioen. Volgens experts is ons pensioenstelsel namelijk niet meer van deze tijd. Het systeem is niet meer te betalen en dient dus te worden aangepast.

Een groot deel van de Nederlanders en politici ziet dat in. Zij accepteren dan ook dat er iets moet veranderen. Maar vanaf daar houdt de eensgezindheid op. Want hoe het nieuwe systeem eruit moet gaan zien, is onduidelijk. Dat leidt er toe dat er onvoldoende draagvlak is voor verbeteringen. Één groep partijen wil de pensioenen voor ouderen verbeteren, terwijl een andere groep juist de jongeren wil ontzien door de pensioenrechten terug te dringen. Daarnaast zijn er politici die uw stem proberen binnen te halen met een tussenoplossing of compromis.

Intussen zorgt de stand van de wetenschap er voor dat de medische zorg zich in hoog tempo ontwikkeld. (Ouderdoms)ziektes worden teruggedrongen en de kwaliteit van leven voor gepensioneerden verbetert. Daarnaast zorgen andere technische ontwikkelingen en innovaties er voor dat sterftecijfers dalen. De boodschap is duidelijk: de kans dat u geld nodig heeft voor een lange(re) oude dag (dan aanvankelijk voorzien) is vrijwel 100%.

Om die langere oude dag te kunnen betalen, dient u uw vermogen tijdig te beleggen. Juist daar wringt de schoen. Want uit cijfers blijkt dat het vermogen dat belegd kan worden, toeneemt met de leeftijd.

Jongeren staan per definitie aan het begin van hun carrière als verdiener of ondernemer. De meesten hebben nog weinig te beleggen of zien er de noodzaak niet van in. Uit cijfers blijkt dat in de volgende levensfase de kosten komen van een jong gezin en eerste huis. Traditioneel stijgt het inkomen naarmate de leeftijd toeneemt. In sommige gevallen komt er op latere leeftijd nog een bedrag uit een erfenis bij. Kortom: het belegbare vermogen verkrijgt men pas als men al een flink stuk op weg is richting de pensioenleeftijd. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek blijkt dat het vermogen pas begint te stijgen vanaf 50 jaar. Dat is grofweg 15 jaar voordat men met pensioen gaat. Dat lijkt veel maar in de wereld van vermogensbeheer is dat beslist niet lang.

Veel vermogensbeheerders adviseren om veiliger te beleggen naarmate men ouder wordt. Bij veel traditionele vermogensbeheerders gaat dit gepaard met een laag rendement. Maar high tech ontwikkelingen bij enkele vermogensbeheerders, zoals het Nederlandse Ostrica, weten een laag risico te combineren met een uitstekend rendement.

Juist voor vermogens die niet meer tientallen jaren belegd kunnen worden -zoals vrijgevallen pensioenspaarpotten van DGA’s, pensioenloze ZZP’ers en vrijgevallen vermogens door erfenis of huisverkoop, is dit een unieke oplossing om het pensioen in korte tijd tóch nog te laten groeien.

Wilt u weten hoe Ostrica uw vermogen de komende jaren veilig kan beleggen tegen een bovengemiddeld rendement, klik dan op contact voor het maken van een afspraak of sturen van uw vraag. Bellen naar Lex Werkheim op telefoonnummer 020-5408 300 mag natuurlijk ook. Tevens kunt u bij ons een second opinion vragen voor een risico-analyse van uw belegde vermogen.

 

Geplaatst door Ostrica

One Comment

  1. […] bieden een beschermingsstrategie tegen de gevolgen van een ongunstige verkiezingsuitslag. Passieve indextrackers doen dat per definitie niet. De grote vraag is dan ook: kent u de Franse kiezer in de stad, op het […]

    Like

    Beantwoorden

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s