In Nederland staan momenteel vele miljarden euro’s op spaarrekeningen. De kans is groot dat een klein deel van dat astronomische bedrag van u is. Dat líjkt een verstandige beslissing, maar dat is het mogelijk niet. 

De kans is namelijk groot dat inflatie, vermogensbelasting en de kosten van de spaarrekening hoger zijn dan de spaarrente. En dat is natuurlijk zonde. De historisch lage spaarrente wordt veroorzaakt door het beleid van de Europese Centrale Bank. Zoals u weet, wil topman Draghi met dit monetair beleid kredieten goedkoop maken. Op die manier kunnen consumenten goedkoper een krediet nemen, waarmee aankopen worden gedaan of diensten worden ingekocht bij bedrijven. Daarnaast zorgt een lage rente er óók voor dat de rente van bedrijfskredieten goedkoper worden. Dat maakt de business case van die investering rendabeler en dus waarschijnlijker.

In zekere zin hoopt de ECB dat bedrijven en burgers hun bestedingsgedrag aanpassen, omdat geld goedkoop geleend kan worden. Maar volgens sommige experts doet de ECB aan symptoombestrijding. De maatregelen zorgen weliswaar voor (betrekkelijke en tijdelijke) rust op de financiële markten. Maar de oorzaak van de terughoudendheid van bedrijven en burgers wordt er niet mee aangepakt.

Experts en economen vrezen dan ook dat beleggers zich zand in de ogen laten strooien; betrekkelijke rust op de financiële markten voorspelt niet veel goeds. Veel zichtbare factoren bij elkaar opgeteld maken het onmogelijk om zekere uitspraken over de beleggingsrisico’s te doen. Dat betekent per definitie dat nog steeds onrust op de financiële markten kan ontstaan, met alle gevolgen van dien voor de pensioenspaarder.

Beleggen, zeker voor uw pensioen, is alleen verstandig als een aanzienlijk deel van de beleggingen beschermd is tegen de onzekerheden in de markt. Dit voorkomt namelijk dat grote verliezen worden geleden. Uiteraard kan de (pensioen) spaarder een klein deel ook best zelf beleggen. (er is tenslotte een kans dat dit niet tot verliezen maar juist tot mooie rendementen kan leiden).

De nieuwste technologie van vermogensbeheerder Ostrica zorgt er voor dat een groot deel van uw (pensioen)vermogen beschermd belegd kan worden. Daarmee wordt een hóger rendement haalbaar dan met sparen, terwijl de risico’s weinig anders zijn.


Vermogensbeheerder Ostrica is gespecialiseerd in de combinatie van veilig beleggen met een bovengemiddeld rendement. Ons team zit  klaar om vrijblijvend uw vragen te beantwoorden of een afspraak te maken. Bel op 020-5408300 of klik op contact voor het sturen van een email met uw vragen en opmerkingen. Ook kunt u een second opinion vragen voor een risico-analyse van uw huidige beleggingen, de beleggingsstrategie van uw vermogensbeheerder of de beleggingsfondsen waarin u uw geld heeft belegd.

 

Geplaatst door Ostrica

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s