Afgelopen week ontvouwde zich in politiek Amerika een real life soap, die eindigde met een cliffhanger. Op de agenda stond de stemming over een nieuw zorgverzekeringsstelsel in de VS. De uitkomst daarvan was al even onverwacht als de uitkomst van het Britse EU-referendum of de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

President Trump had in zijn spijkerharde verkiezingscampagne aangekondigd dat het bestaande systeem met de naam Obamacare, omver moest. Om dat proces te versnellen werd afgelopen maanden een alternatief wetsvoorstel in elkaar gezet. De leden van het congres moesten daarover beslissen. Met een meerderheid aan republikeinse partijgenoten zou Trump’s voorstel het gemakkelijk redden. Dat was althans de verwachting. Maar in de eerste maanden van zijn presidentschap lijkt de machtigste man op aarde meer vijanden te hebben gemaakt dan vrienden. 

Een deel van Trump’s partijgenoten stemden onverwacht tegen zijn voorstellen, waarbij verschillende argumenten te horen waren. Zo vonden enkele republikeinen zijn plannen nog slechter dan het huidige Obamacare. Maar capitolwatchers wijzen er op dat ook de irritatiefactor zich tegen Trump begint te keren; in zijn partij neemt het verzet tegen Trump toe.

Geheel overeenkomstig zijn leiderschapsstijl, gaf Trump alles en iedereen de schuld, behalve zichzelf. Politiek experts vragen zich dan ook hardop af, wat voor gevolgen de uitkomst van deze politieke thriller gaat hebben voor de politieke stabiliteit in de VS. Want duidelijk is dat niemand deze ontknoping had zien aankomen. Een medewerker gaf eerder aan “geen plan B te hebben”, omdat dat niet nodig werd geacht. Trump’s politieke nederlaag was dan ook onverwacht.

Met deze verrassing zijn ook de verwachtingen rondom de financiële en economische beleidsterreinen van Trump’s regering een stuk onzekerder geworden, dan de financiële markten tot nog toe hebben ingeprijsd. Met de recordstand van veel Amerikaanse aandelenindices en de aantrekkende renteverwachting, is dat voor sommige beleggers een toenemende zorg aan het worden. Of zoals één anonieme twitteraar het verwoordde: “Is Trump’s presidency and policy becoming one of these Black Swans?”

Toch hoeft deze groeiende kans op een Zwarte Zwaan geen gevolgen te hebben voor uw belegde vermogen. Beleggers kunnen zich bij Ostrica door middel van high tech vermogens beheer namelijk weren tegen deze risico’s.Vermogensbeheerder Ostrica is gespecialiseerd in de combinatie van veilig beleggen met een bovengemiddeld rendement. Ons team zit  klaar om vrijblijvend uw vragen te beantwoorden of een afspraak te maken. Bel op 020-5408300 of klik op contact voor het sturen van een email met uw vragen en opmerkingen. Ook kunt u een second opinion vragen voor een risico-analyse van uw huidige beleggingen, de beleggingsstrategie van uw vermogensbeheerder of de beleggingsfondsen waarin u uw geld heeft belegd.

Geplaatst door Ostrica

One Comment

  1. […] van concurrenten bijna onmogelijk maakt. Maar laat u geen zand in de ogen strooien: er zijn wel ándere factoren die een risico […]

    Like

    Beantwoorden

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s